JOTA - JOTI

Jeg har lavet en hurtig tilgang til JOTI (Jamborie On The Internet), som afholdes hvert år, den trejde weekend i oktober for spejdere over hele verden. En lille guide som jeg selv har manglet som nybegynder, og som ikke kræver særlige programmer installeret på computeren.

Jeg sad i et chatrum i forbindelse med JOTA/JOTI, og vi opdagede, at han var fra en nærliggende spejdergruppe. En lamg historie kort; så blev jeg inviteret til at besøge KFUM-spejderne fra Lovring Distrikt, som holdt til holdte JOTA/JOTI i Rask Mølle. Det førte til, at jeg blev radio armatør med kaldesignalet OZ1SQT (OZ = Danmark, SQT = Burde minde lidt om ordet Scout). Året efter startede vi JOTA-JOTI op i Munkebjerg distrikt.

Du kan læse mere om JOTI på joti.org og jotajoti.dk. Det er muligt både at deltage som gruppe, eller enkeltperson og det koster ikke noget. Men er en oplagt mulighed for at møde spejdere fra hele verden.

Husk at registrere dig på jotajoti.org, så andre kan finde dig.

Chatrum
scoutlink.net
scoutlink.ch

#english Engelsksproget chatrum, som virker hele året.
#scandinavia Skandinavisk chatrum, som virker hele året.
#international Internationalt chatrum, som virker hele året.
#leaders Leder chatrum, som virker hele året.
#irc_help Hvis du har brug for hjælp til IRC, ScoutLink eller JOTI.

For at logge ind, med dit brugernavn skriver du: /msg NickServ identify <password> udskift <password> incl. < > med dit kodeord.

Du kan også prøve Installere Messenger på computeren er det også muligt at se hinanden via webcam, og snakke sammen. Eller via joti.tv Kan du chatte via webcam, i stil med Skype.

Brug ikke din almindelige mailadresse, hvis du vil undgå spam, opret istedet en mailkonto til lejligheden som for eksempel Gmail.

Hvis du kender en radioamatør kan du måske også få hjælp til at prøve den oprindelige JOTA (Jamboree On The Air)...

Du finder mig under chatnavnet hojenspejder, på Skype som hojenspejder, og på mail via adressen hojenspejder(at)gmail.com

© 2007, Markussen-net.dk Cookie & Privacy policy