Knivlitteratur

Jeg har samlet lidt, anbefalings værdigt knivlitteratur, nogen af bøgerne er udsolgt og bliver ikke genoptrykt, falder du over et eksemplar bør du overveje at slå til, eller kigge på biblioteket, de bestiller gerne hjem.

Den Store Knivbog af Mikael Hansen ISBN: 978-87-641-0066-2

En god allroundbog, både til begyndere og nørden. Han skriver meget om træsorter, klinger, metaller, ben og knogler. Smedning og slibning af klinger. samt rigtig mange flotte billeder.

Den store knivbog er kommet i en 2-udgave, og kan findes blandt andet købes via forfatterens egen hjemmeside.

Knivsmeden - Knivmakerarbeid Og Smiing af Håvard Bergland ISBN: 978-82-00-40440-8

Knivmagerens bibel, om Værktøj, værktøjshåndtering, smedning, træ, metal og læderskeder lavet på liste. pauting, prægning, gravering på sølv og træskæring.

Från kniv til slida, med pautat motiv af Knut Dahl ISBN: 91-7586-478-9

En god bog, med et godt focus om design, linjer og formgivning af kniven og skede. Læder, samt en rigtig god introduktion til pauting og farver. Se evt. en del af materialet her.

Knivar af Bo Bergman ISBN: 91-534-1206-0-6

En god bog, om hvordan man laver en kniv af så forskellige materialer som læder, træ, horn og kombinationer af samme. Og knivskeder i samme materialer. I bogen er også en rigtig god guide til halvhornsskeder(med træ i stedet) og heltræskede.

Knivslidor af Bo Bergman ISBN: 978-91-534-1674-6

En god inspirerende bog, med gennemgang af 17 knivskeder, af så forskellige materialer som læder, træ, birkebark, og kombinationer af samme. I bogen er også en anden rigtig god guide til halvhornsskeder(med træ i stedet) og heltræskede.

Vil du godt i gang kan du prøve nogle gode begynderbøger af Jøren Hanghøi. Du kan eventuelt prøve på Bibliotek.dk. Jøren Hanghøi skriver levende så man får lyst og mod til at gå i gang, og hvordan man kommer i gang uden speciel værktøj...

© 2007, Markussen-net.dk Cookie & Privacy policy