Om mig

Hvor skal jeg starte...

I Danmark har jeg da set både Gedser og Skagen, og i ikke at glemme Blåvand og Østerskær... Jeg har Vandret på Hærvejen, Nordsøstien og Söderäsen. Sejlet Issefjorden, Gudenåen og Susåen tynde i kano og kajak. Jeg sejlet i Julsø og omkring Bogø i jolle. På tømreflåde på Klarälven. Cyklet i De Fynske Alper. Stået på toppen af Himmelbjerget, Gyldenløveshøj og Rytterknægten. Men også på toppen af Snowdon og Gaustatoppen. Men er der noget, der er bedre end at vågne i en Shelter, en tidlig morgen, med gløder fra aftenen før hvor man kan, se og høre naturen vågne.

I dag bor familien og jeg, et stenkast fra Aale teltplads, ved Gudenåen.

Jeg har været FDFer, siden 1987 i Haslev, Vejle 6 og Vejle 5, frem til 2010, hvor jeg valgte at holde pause. Kun afbrudt af 3 år på efterskole, 94/95 og 95/96 på Midtsjællands Ungdomsskole og 96/97 på kongeådalens efterskole hvor vi både sov i snehytte, klatrede, stod på ski, besteg bjerge og havde kanosejlads som valgfag også igennem mit arbejde har jeg været på vintertur i en skov/mose, i Sverige nær Växjö efter en storm.

I 2010 var jeg kørt træt, som leder ved FDF vejle 5, og valgte at holde pause.

Et millede af mig, som ligger i en bivy bag på sneen

Men heldigvis har Rasmus valgt at skifte til KFUM spejderne i Højen, fra FDF. Så jeg startede som bæverleder, der manglede en person over 18 år, som kunne være til stede en mødeaften, så var jeg i gang igen, noget lidt andet end seniorer. Snart efter kom Frederik og Nikolaj også med, da de var gamle nok til at blive Bævere. Så min pause holdt ca. 7 dage.

Men begrænsningens kunst er svær, så endnu inden jeg blev medlem var jeg på kursus, hvor de hyrede mig til at blive instruktør, senere blev jeg distriktets uddannelsesleder.

2012 var spændende, både med planlægning i spejderbæltets kvarteret, toiletter, og andre driftsopgaver på Spejdernes Lejr 2012. Samtidig deltog jeg på KFUM-spejdernes Gilwell kursus, under overskriften "Anerkendende ledelse".

I januar 2013, ved Vejle kommunes idræts prisuddeling modtog jeg "Årets Ungelederpris 2012", af folkeoplysningsudvalget. Som et ekstra krydderi, bød 2013 også på en lykkelig skilsmisse.

I 2014 skete der meget; Jeg deltog på KFUM-spejdernes 3-perle Gilwell kursus, under overskriften "Forandringsledelse". Jeg mødte jeg Rosa, som spurgte efter hjælp til en flytning... 3 måneder senere flyttede hun ind hos mig. I 2016 blev vi gift, og i 2019 fik vi Mie. Ved korpset blev jeg formand for en arbejdsgruppe som skulle samle op og forenkle/opdatere sikkerhedsregler i spejderarbejdet. Jeg deltog i en WOSM konference i Bruxelles. I forbindelse med Spejdernes Lejr 2017 blev jeg formand for Q-teamet for aktiviteter til 40.000 spejdere.

I 2017 fik jeg desværre stød i forbindelse med mit arbejde, hvilket betød at jeg har været nød til at tage mit liv op til overvejelse, da jeg ikke længere kunne arbejde som elektriker, få pulsen op, ligge på og har fået udfordringer med at bruge min højre arm. Samt flere andre udfordringer.

Det har betydet at jeg er begyndt at læse til software ingeniør, og har fået mere fokus på mindre fysiske aktiviteter, eksempelvis elektronik og programmering.

© 2007, Markussen-net.dk Cookie & Privacy policy