Argitation / PR

Det er vigtigt at blive set, jeg har ved flere lejligheder haft artikler om lejre og arrangementer i aviser, og haft tv ude for at interviewe. Facebook er også en god platform, hvis man vil ud til mange mennesker.

Det er også vigtigt, at fastholde og vedligeholde samarbejdet med samarbejdspartnere, eksempelvis: kommunen, byråd, samråd, "landsbyråd" og virksomheder. Du kan finde Torben Stenstrups bog; "Forandring i forening" hos 55nord, eller via Bogpriser.dk Som omhandler emnet mere i dybden.

Til arrangementer lavede jeg, som vist på billedet, en planche med billeder fra gruppens ture, af varierende alder. Så der også ver flere som kunne genkende bekendte, i et forsøg på at skabe genkendelighed, og markere spejdergruppen i lokalsamfundet. Samt information om vores mødedage og kontaktoplysninger.

Samtidig lavede vi en folder til nye medlemmer, for at forventningsafstemme samarbejded imellem gruppen og forældrene, og forklare gruppens opbygning.

Gruppefolder eksempel
Foto poster

Bliv synlig i pressen

Når du skriver en pressemeddelelse, eller artikler. Som du sender til pressen

Overvej først, hvem er målgruppen: Er det en hilsen til forældre og venner fra sommerlejren. Invitation til et loppemarked, hvor du vil ramme et bredt publikum eller måske information til kommende spejdere om sæsonstart.

Opret en eller flere mailgrupper, med kontaktadresser til relevante medier, afhængigt af målgruppen.

For at opnå yderligere synlighed kan man oprette arrangement i en eller flere online kalendere, hvor det er let for journalister at finde dig.

Hvis du vil udgive en publikation, kan man få en bladreudgave i til hjemmesiden via tjenesten: Issuu.

kulturnaut.dk
bornibyen.dk
kirku.dk
markedskalenderen.dk

Husk, at skrive det vigtigste først, som beskrevet med nyhedstrekanten. Da journalister, ofte rediger og afkorter i den indsendte tekst.

For at opnå yderligere synlighed kan man oprette arrangement i en eller flere online kalendere, hvor det er let for journalister at finde dig.

Nyhedstrekanten

Sidst men ikke uvigtigt, få en anden til at læse korrektur, man ser sig ofte blind på teksten. Selvom det er mundlort for andre, med ordvendt omstilling og stavekontrollens stavefejl.

© 2007, Markussen-net.dk Cookie & Privacy policy