Stærk adgangskode generator

Genereret adgangskode, højreklik og kopier:

Bemærk: Det er muligt at generere adgangskoder uden alle afkrydsede elementer (de tilføjes som tilfældige værdier), hvis dette sker, prøv at regenerere adgangskoden.

Du kan teste styrken i det genererede kodeord på passwordmeter.com som viser hvad der er godt eller skidt. password.kaspersky.com sætter tid på, og gætter på at det vil tage +10.000 århundreder at knækket kodeordet ΗЕpεսф[ πSyCЯjхsㅜLUæÓΑλЗoيտ XКլю (brug det ikke) med et bruteforce angreb, fra en "almindelig" computer.

Til sammenligning vil kodeordet )1HestOgEnGris( vil være knækket hurtigere end den tid, det tager "at komme tilbage fra en kort gåtur", selvom det vurderes som et stærkt kodeord som opfylder de rigtige kriterier ifølge passwordmeter.com, da det er "langt" og indeholder tegn, tal, små, og store bokstaver, men det består af sammensatte ord som kan findes i en ordbog.

Steder, hvor du skal bruge dit genererede kodeord, kan sætte begrænsninger på for eksempel længde og brug af tegn og andre alfabeter, juster generatoren til at følge disse retningslinjer. Jo mere der vælges, jo sikrere er adgangskoden, men en udfordring kan være, at det er svært at indtaste enkelte tegn på en mobiltelefon. Her kan du kopiere fra gemte adgangskoder i din browser.

Her kan du finde mere om at være Sikker på nettet.

Hvordan:

  • Gem dine adgangskoder i din browser, og få dem til at synkronisere til skyen/internettet, så du kan gendanne dine adgangskoder. I Firefox kan du tilføje en hovedadgangskode for at beskytte dine adgangskoder.
  • Det er mere sikkert at gemme dine adgangskoder i en "wallet" eksempelvis KeePass, i forhold til at gemme dine adgangskoder i din browser. Den i browseren indbyggede kodeords maneger vil virke mere integreret, men desværre ikke lige så sikker.
  • Genbrug IKKE adgangskoder, hvis du gemmer dine adgangskoder i din browser, så behøver du ikke huske dem i dit hoved, eller på et stykke papir.
  • Brug 2-faktor autentificering, hvis det er muligt, så andre ikke kan bruge din adgangskode uden for eksempel at have adgang til din telefon eller e-mail-konto.
  • Brug ikke ord eller sammensatte ord, der kan findes i en ordbog til adgangskoder.
  • Brug ikke hjemmesider, der kan sende din adgangskode til dig, hvis du har glemt den, da de gemmer din adgangskode i klartekst.
© 2007, Markussen-net.dk Cookie & Privacy policy