Dynamik

I denne kontekst er ordet Gruppe = Team, Patrulje og ligende.

Grundlæggende gruppedynamik

Det er sjældent en gruppe fungere fra første dag. Gruppens individer skal lige lære hinanden at kende først. Jeg vil prøve at beskrive lidt af denne process, og hvordan man kan facilitere et godt samarbejde.

Storming

Når en gruppe dannes, af personer som ikke allerrede har samarbejdet, eller der er nye personer i gruppen. Så opstår der gnidninger da gruppens individer endnu ikke har fundet sin rolle i gruppen.

Forming

Er den process, hvor gruppens individer finder sin rolle i gruppen.

Norming

Når gruppen begynder at samarbejde mere konstruktvt, og gruppens individer har fundet deres rolle.

preforming.

Når gruppen begynder at kende hinanden, så de kan udnytte hinandens stærke sider, og støtte svage sider, så gruppen optivere sin produktivitet

Der er en posiv intention bagved enhver handling

Det er en svær mundfuld, at acceptere - når du føler, at en eller flere personer, forsøger at ødelægge alt for dig/gruppen/teamet. - Så er kan det eksempelvis være et tegen på at personen keder sig, og forsøger at bryde sin kedsomhed. Hvilket er en positiv intention, personen som irritere dig.

Gruppedynamik og patruljesammenhold

En ide, til øget sammenhold, kan være, at man opratter en gruppe på eksempelvis facebook, til gruppen, enheden eller patruljen. hvor man i et forum, som mange unge dagligt er logget ind på. Hvor man kan invitere til lejre, og diskutere i al almindelighed, også når man ikke er til spejder. Eller som en kontakt til, støtteforeningen eller de gamle spejdere.

Invitiationer, kan man vælge at lægge på gruppens hjemmeside eller uploade via hjemmesiden gratisupload.dk, så er der heller ikke nogen undskyldning for ikke, at ha fået en invititation.

Men man skal være opmærksom på, om billeder er offentligt tilgængelige på. eksempelvis facebook. For det er muligt den enkelte uploader et siturationsbilled til gruppen, hvorpå personerne bliver "tagget" og derved bliver til billeder af personer, med tanken specielt på børn, hvor man ikke har en fototilladelse iht. persondataloven.

Samtidig, bør man ha en aftale i grupperådet eller bestyrelse; Om man som leder, må / ikke må, være ven på facebook, med eksempelvis medlemmer på under 15 år. Da de også får alle de statusopdateringer som ikke har noget med spejder at gøre. Eller om kontakten kun skal være via gruppeindlæg og meddelser.

Et punkt som jeg ikke har nævnt, er at, jeg personligt forsøger at sikre mig, at også dem i gruppen som umelbart ikke siger noges, også bliver hørt, da den som råber mest op, ikke har mest ret eller den bedste mening. De mere stille individer, er muligvis bedre til at analysere og se sagen fra andre sider.

© 2007, Markussen-net.dk Cookie & Privacy policy