Tro

Er tro farlig? Prøv at stille dig selv spørgsmålet: Hvorfor er det, med at tro på gud et tabu...?

Alle i danmark kan ikke undslå sig, som minimum være kulturkristen, preget af kristendommen i vores kultur, ofte døbt, konfimeret og var i kirke til jul. Men stadig er tro noget man for alt i verden vil holde inden i sig selv, og kun måske lidt deler med sine børn.

Er spørgsmålet i stedet: hvad vil naboere ikke tænke, du måske er fundamentalist, som går i kirke hver søndag. Som måske også er indermisionsk med tanke på vestjylland, hvor også spil, dans og musik var forbudt!!!

Et opfølgende spørgsmål kan være: Er man kun kristen, hvis man går i krike hver søndag, og holder man jul, hvis man ikke er kristen?

Prøv at se religion, med andre øjne. Omar Marsouk, har lavet en sober og interssant måde. Hvor han med en komikers og muslims øjne, kigger på tro, tabu og grænser. I programmet, Grin med gud sendt på DR2.

Det med andagt, behøver slet ikke være så farligt:

Men skal der holdes en hel andagt til hvert møde, eller er et fadervor nok til de almindelige ugemøder. Eller nøjes i med at møde børn og unge med evangeliet med jeres opførsel og menneskesyn?

Hjemme, i ulvetimen, sætter jeg af, og til DVDen "Sigurd fortæller Bibelhistorie" på DVD og Bog. med Sigurd Barrett. Som også meget anvendelig til et bæver eller Puslinge, Tumlinge eller Piltemøde. Men pas på de vil ofte ha et afsnit mere.

Du kan finde meget, mere inspiration her: Jesusnet.dk - Detmedgud.dk - Bibelselskabet.dk

Kan du ikke lige huske hvordan en salme lyder kan du prøve at søge i den danske salmebog online, dette gælder også til salmerne i Spejdersangbogen og March og Lejr.

Fare du vild i biblen, i søgen efter de kendte ligenser eller noget som passer til et emne. Kan du med fordel prøve at kigge i bogen: "Hvor står det" som blandt andet fås ved 55°Nord.

© 2007, Markussen-net.dk Cookie & Privacy policy