SoMee Disclamer


Mine ytringer på de sociale medier kan virke kontroversielle, måske tilsat lidt sarkasme, sort humor, og leg med ordene, og en irriterende fokus på detaljer. Men jeg er heller ikke bange for at indrømme at jeg har taget fejl.

Min intention og holdning er positiv. Man skal opføre sig ordentlig, følge ”reglerne” og passe på andre. Måske så det tangere civil ulydighed, da beskyttelsen af individet vejer tungere end beskyttelsen af systemet.

Folk skal have selvbestemmelse, uden det går ud over andre.

Hvis vi tager det religiøse, hvad giver mennesker ret til at dømme andre menneskers meninger, mennesker som måske har en anden udlægning af religiøse skrifter.

Snakker vi politik, så er det ok, at du har en holdning, men jeg og andre har lov til at have en anden mening. Her vil jeg komme med en kontroversiel mening; Jeg ser mig selv som socialist. Karl Mark bekendtgjorde, at gud er død, på grund af måden mennesker er blevet skræmt og banket på plads igennem tiden. Men samtidig finder jeg mere næstekærlighed i socialismen, end i Kristendemokraternes partiprogram. Hvor man i socialismen tager sig af hinanden. Ja vi betaler højere skat, men i et socialistisk samfund får man også noget for sin skat. Uddannelse, Sundhedsvæsen, og et socialt sikkerhedsnet. Derved en tryghed og en mulighed for at få opfyldt lagende i Maslows behovspyramide. Frem for et liberalt samfund baseret på brugerbetaling.

Kigger man på et utopisk system, hælder jeg til det socialistiske menneskesyn, men udfordringen med mennesker er, at vi har det lidt bedre med os selv, hvis vi selv har det bedre og har mere succes end naboen, og en af hovedårsagerne til at østblokken kollapsede, og demokratiet stadig er udfordret.

Det er svært at beskrive et Utopia, som ville fungere. Mennesker vil gerne bidrage, men mennesker bliver også let jaloux, hvis man ikke bidrager lige meget, så bliver det hurtigt en os/dem konflikt. Men ikke alle har fået de samme evner og har det samme helbred, så at levere ens, vil ikke være lige. I stedet bør man levere efter evne, for at systemet, bliver retfærdigt og individer skal have samme værdi, før vi nærme os et Utopia.

Det enkelte individ har værdi. Er der ufred, så vejer beskyttelsen af civile / uskyldige tungest. Alle skal stå til ansvar for deres handlinger, man har tydeligvis urent mel i posen, hvis man ikke tør spille med åbne kort og stå til mål for ens handlinger, og man er en kujon hvis man jagter whistleblowere, i stedet for at tage hånd om problemet...

Djævlen ligger i detaljen. Fakta, må være må være mere korrekte end formodninger, og holdninger.

Jeg er overbevist om, at alle mennesker helt basalt ønsker sig en tryg tilværelse.

© 2007, Markussen-net.dk Cookie & Privacy policy