Fars mavepine

(5-6 personer)

1 spsk. paprika
300g bacon i tern
1 sjat whisky
1 ds. hakkede tomater
1 stk. rød peberfrugt og tilsvarende mængde champignoner
3-5 fed Hvidløg
salt og peber
1 l. Piskefløde.
Hvedemel til evt. jævning
1 ps. Barbecue chips.
1 dl. brune ris, pr. person

Brune ris sættes til at koge, med 2dl vand pr. 1 dl. ris +salt.

I en gryde, svitses først ca. 1 spiseske fuld "paprika" i en tør gryde herefter puttes bacon i tern" som svitses til de er brune, men ikke for hårde. En sjat whisky i gryden, når det er dampet af, hældes hakkede tomater så tilføjes rød peberfrugt skåret i tern og en tilsvarende mængde champignoner. Hvidløg hakkes/knuses og tilføjes. Der krydders med salt og peber inden der hældes en kvart liter piskefløde i sovsen. Så lader man sovsen koge op. Retten serveres sammen med nogle barbecuechips.

Fars mavepine - Trangia version

(2-3 personer)

1 spsk. paprika
200g bacon i tern
1 sjat whisky
1 ds. hakkede tomater
1/4 stk. rød peberfrugt og tilsvarende mængde champignoner
2-3 fed Hvidløg
salt og peber
1/4 l. Piskefløde.
1 ps. Barbecue chips.
1 ps. brune ris, pr. person

I trangiaens lille gryde, svitses først ca. 1 spiseske fuld "paprika" i en tør gryde herefter puttes bacon i tern" som svitses til de er brune, men ikke for hårde. En sjat whisky i gryden, når det er dampet af, hældes hakkede tomater så tilføjes rød peberfrugt skåret i tern og en tilsvarende mængde champignoner. Hvidløg hakkes/knuses og tilføjes. Der krydders med salt og peber inden der hældes en kvart liter piskefløde i sovsen. Så lader man sovsen koge op.

Herefter koges en pose, poseris pr. person i den store gryde med lidt salt. Og til sidst varmer man sovsen igen, inden serveringen. Retten serveres sammen med nogle barbecue chips.

Vinbondens gryderet

(4-6 personer)

Svinemørbrad, skåret i ca. 2 x 2 x 2 cm stykker
1 ds. Hakkede tomater
1/2 l. piskefløde
1 spsk. paprika.
1-2 spsk. tomatpure
1/4 bk. halverede vindruer uden sten
3-5 fed Hvidløg
1 dl god rødvin, resten drikkes til maden
Hvedemel til evt. jævning
Smages til med salt og peber
1 dl. brune ris, pr. person

Brune ris sættes til at koge, med 2dl vand pr. 1 dl. brune ris + salt, Svinemørbrad skæres i tern, hvorefter paprikaen svitses i en tør varm gryde i ca. 30 sekunder, inden kødet tilføjes og svitses, Derefter hældes de hakkede tomater i gryden. Hvidløg hakkes/knuses og tilføjes. Rødvinen hældes i gryden. Tomatpure og fløde tilføjes panden, vindruer tilføjes og efter 1-2 minutter smages retten til med salt, peber og tomatpure. Til slut jævnes retten, hvis dette er nødvendigt.

Skippergryde

(4-6 personer)

Svinemørbrad, skåret i ca. 2 x 2 x 2 cm stykker
1 ds. Ananas i stykker
1 ds. Kokosmælk
1/2 Peberfrugt, skåret i tern
2-3 fed Hvidløg
1 Sjat mørk rom
Hvedemel til evt. jævning
Smages til med salt og peber
1 dl. brune ris, pr. person

Brune ris sættes til at koge, med 2dl vand pr. 1 dl. ris +salt. Svinemørbrad skæres i tern og svitses i en høj stegepande, med en klat smør eller kokosolie. Hvidløg hakkes/knuses. Peberfrugt skæres i tern, og kommer i panden. Kokosmælk og Ananas tern hældes i panden, Rom tilføjes og smages til med salt og peber. Til slut jævnes retten, hvis dette er nødvendigt.

Majspandekager med bacon

(4-5 personer)

Dej:
1 dl Hvedemel
1 dl Grahamsmel/fuldkornsmel
4 dl Majsmel
6 stk. Æg
6 dl Mælk røres sammen i en skål.

Fyld:
1 ps. Revet ost
1 pk. Bacon i tern (ca. 150 g)
Olie til panden.

Hvedemel, Grahamsmel/fuldkornsmel, Majsmel, Æg og Mælk røres sammen i en skål.

På en varm pande, hældes lidt olie, som fordeles rundt. Herpå lægges en lille håndfuld bacontern som steger til, de begynder at blive brune. Herover hældes pandekagedej til ternene er næsten dækkede. Lige inden pandekagen vendes, hældes en håndfuld revet ost over pandekagen, som bages færdig på ostesiden.

Pandekagerne, kan også laves over bål…

Fars Grovboller

ca. 24 stk.

50g Gær
3 dl Lunkent vand
1 stk. KB Hvidtøl, 33 cl
1 spsk. sukker
1.5 tsk salt
50g Blødt saltet smør
5 dl Havregryn
12 dl Øko. hvedemel (pga. protein og gluten)

  1. Gær opløses i lunkent vand
  2. Resten af væsken tilføres
  3. Resten af de tørre ingredienser tilføres
  4. Dejen æltes til den er gummiagtig og lidt klæg. (Så dejen klistrer til skålen, men ikke sætter sig på skålen, justeres evt. med 1 spsk. vand ad gangen, og/eller evt. lidt mel).
  5. Dejen hæver overdækket, et lunt sted i ca. 30 minutter.
  6. Pladerne tages ud af ovnen, og ovnen tændes på 200o C varmluft.
  7. Dejen formes til boller, ca. 6-7 cm i diameter, med nænsom hånd så luften ikke trykkes ud af dejen, og placeres på 2 plader.
  8. Herefter hviler bollerne, til ovnen er varm.
  9. Inden bollerne sættes i ovnen, pensles de med vand. Hvorefter pladerne placeres på nederste rille og næst øverste rille, så der er plads til at bollerne hæver yderligere i ovnen under bagning.
  10. Bollerne bages i ca. 8-12 minutter, til de er gyldne.
  11. Efterfølgende sættes bollerne til at hvile på en rist.
© 2007, Markussen-net.dk Cookie & Privacy policy