Anet A8 RepRap Prusa I3 (klon)

Jeg har kigget højt og lavt efter en 3D printer, jeg valgte en Prusa I3 klon, og lidt tilfældigt blev det Anet A8 versionen, der er flere vaianter at vælge imellem. Men da den med fragt, moms og afgifter kunne købes til ca. 1800 DKK slog jeg til.

Den var relativ let at samle, man følger en YouTube vejledning, og med lidt spolen frem og tilbage, samt et par pauser så var den printklar på en eftermiddag. Først bagefter fandt jeg Facebook gruppen

Jeg valgte, ikke at benytte det medfølgende PLA, men bestilte i stedet lokalt så jeg var “sikker” på kvaliteten, da det bestemt ikke er alle som roser det medleverede filaments renhed/kvalitet. Og jeg har PT kun været tilfreds.

Hjælp og vejledninger
Facebook gruppe
YouTube vejledning
RepRapWIKI

Har man en 3D printer, eller adgang til en, kan man vælge selv at printe plaststumperne til en ny printer, eller kommer der opgraderinger eller mods er man selv leveringsdygtig med stumperne, som kan findes på thingiverse.com hvis man ikke selv vælger at tegne dem.

På den variant jeg har, kan ban vælge at opgradere endestop, på X, Y og Z akserne, fra mekaniske til optiske endestop. hvilket skulle være mere præcise. Link

En anden mulighed, er en PNP føler, som monteres på extruderen (printhovdet), så man sikre sig at hver gang man “homer” Z-aksen, så stopper den altid 0,1 mm fra heatbeden (printfladen) Link.

Da, heatbed, trækker en stor strøm igennem controllerkortet, er det en anbefalelsesværdig god ide, at opgadere med en MOSFET, så strømmen ledes uden om controllerkortet. Heatbed, bruger 10 Amp (220mm x 220mm) hvilket er max for klemmerækken på printkortet Link. Tilgengæld bruger varmelegmet kun 3,3 Amp.

Da jeg også er lidt magelig, har jeg valgt at udvide med TF/SD card flex extension. da min printer er lidt svær at komme til.
Bemærk at TF og micro SD er samme kort, TF er bare den oprindelige betegnelse.

Jeg overvejer lidt, at skifte “printhovdet” til en All metal variant a la E3D V6 (nok en klon) men det kræver at jeg skifter den del som extruderen sidder på. Til gengæld giver det mulighed for at jeg kan udvide mit udvalg af filament, idet jeg med den originale MK8 extruder højest kan printe med 250 C for ikke teflonrøret tager skade, samt afgiver giftige dampe

Samtidig arbejder jeg på om jeg skal bruge Octoprint eller Astroprint har jeg printet en webcam holder så jeg har mulighed for at kontrollere det, jeg printer da jeg ikke kan være hjemme hele tiden. Derudover, er planen at kunne afbryde 230 V forsyningen via internettet, hvis et print fejler, da jeg ikke kan se nogen grund til at bruge 11 timer på et fejlprint, eller automatisk hvis der er røgudvikling.

Her er en anden hjemmeside hvor 3D printeren bliver gennemgået, Her >>>, samt en video, fra en som har brugt printeren i over 3 måneder, hvor han beskriver hans tanker og oplevelser med Anet A8.