3D Print

Jeg har kigget højt og lavt efter en 3D printer, fascineret af mulighederne.

Jeg valgte en Prusa I3 klon, og lidt tilfældigt belev det Anet A8 versionen, der er flere vaianter at vælge imellem. Men da den med fragt, moms og afgifter kunne købes til ca. 1800 DKK slog jeg til.

Jeg havde også overvejet et par Delta varianter, som printer hurtigere.
Men jeg valgte ud fra prisen, samt Anet får gode anmeldelser.

Senere er Startt 3D printer. En “starter” 3D printer, til 100 Euro, købt inden for EU. Godt nok med et mindre printområde, men det er alligevel sjældent at jeg udnytter hele fladen, og oftest kan de store emner ligge diagonalt, samtidig med en “all metal” extruder.

Har man en 3D printer, eller adgang til en, kan man vælge selv at printe plaststumperne til en ny printer, eller kommer der opgraderinger eller mods er man selv leveringsdygtig med stumperne, som kan findes på thingiverse.com hvis man ikke selv vælger at tegne dem. NASA, har også “frigivet” en række 3D modeller på deres hjemmeside

En anden søgemaskine til emner er. Yeggi.com som søger på tværs af forskellige hjemmesider med projekter.

Samtidig arbejder jeg på om jeg skal bruge Octoprint eller Astroprint har jeg printet en webcam holder så jeg har mulighed for at kontrollere det, jeg printer da jeg ikke kan være hjemme hele tiden. Derudover, er planen at kunne afbryde 230 V forsyningen via internettet, hvis et print fejler, da jeg ikke kan se nogen grund til at bruge 11 timer på et fejlprint, eller automatisk hvis der er røgudvikling.

Her er en anden hjemmeside hvor 3D printeren bliver gennemgået, Her >>>