Radioaktivitet

Denne side er under udarbejdelse, ligesom min QTH. Men jeg har fået B-amatørradiolicens, mine calls er OZ1SQT og OV2W

Min tilgang til radio kommer nok mest af at jeg er Spejder. Da jeg faldt for det internationale aspekt i forbindelse med Jamboree On the Air (JOTA) hvor man kommunikere på tværs af skel, som religion, hudfarve, politiske tilhørsforhold. i hele verden. I 2014, deltog over 1.000.000 spejdere fra hele verden, med det mål at gøre verden til et bedre sted.

Jeg startede på HF med en renoveret Yaesu FT101E Rør-transceiver som blev produceret frem til ca. 1980 ifølge foxtango klubben.

Jeg nåede også at lære hvordan jeg tuner den op, selvom jeg hver gang var bange for at brænde et rør.

Min QTH, Yaesu 897D

Sven Ternesø (OZ0ST), har lavet et program, til at logge 10 meter og 80 meter aktivitetstestene, samt Jule og nytårstesten. I modsætning til det (noget forældede 16 bit) log-program, som der linkes til via EDRs hjemmeside, virker dette også på Windows 8 computere.

Ved juletesten 2014, bemærkede jeg hvor mange som var i tvivl ved Quebec i mit call, Oscar Zulu 1 Sierra Quebec Tango. Derfor vil jeg bruge Oscar Victor 2 Whisky som virker noget mere mundret, til “normalt” call. Selvom det ikke er et OZ-call. Og OZ1SQT, som Spejder/JOTA Call.

Min plan, er at få rigget en SDR Radio modtager til og måske få den online med en Rasperry pi, som web server.