SDR Radio

HDSDR, SDR Sharp og RTL-SDR
SDR “Vinterprojekt”
Så har jeg modtaget en 100KHz-1.7GHz RTL-SDR USB modtager fra Hong Kong. Modtageren er baseret på en TV-Tuner Dongel, så jeg kan lege lidt med filtre og radio på computeren.

Som en bonus, kan den også modtage de lave bånd, uden blander eller up-converter. Da der er lagt et par forbindelser så man via en spole, går ind imellem chipsene som vist på billedet.

Modtageren virker overraskende godt, der må dog hun være en antenne tilskuttet, enten til de lave, eller de høje bånd. Jeg har ladet mig fortælle at et par SMT dioder imellem HF og Stel, burde hjælpe.

HDSDR, skal ha en modificeret *.DLL-fil før programmet kan bruges til en dongel uden blander, ligeledes skal SDRsharp, indstilles til direkte Q sampling.

RTL-SDR, opbygning

 

 

 

 

 

 

 

Muligvis kan jeg enda få den online her på hjemmesiden med en Rasberry pi som server, i stil med det her her projekt som var i QST, April 2014.

Så jeg måske kan komme på Websdr.org hvor man kan høre amatørradio, fra hele verden, uden at have en radio.

Men det vil også kræve lidt bedre jordforbindelse til min N-Xenon (EFW-20) wire-antenne.

Jeg har kig på Linux varianten Moebius som er en letvægts udgave af Linux, til Rasberry pi

Men jeg skal også ha kigget på, et andet projekt hvor der er en anden som har haft samme tanker som mig, og forberedt et image til et SD-kort til Rasberry pi image, med RTL-SDR drivere, og GNU-Radio suite Som er forberedt til en Rasberry pi model B, med 512 MB ram.

 

Men her kommer mere, når jeg når længere med projektet…