Kryptovaluta “miner”

Bitcoin er ret hipt, og en “formue” værd

Jeg er så småt begyndt, jeg anvender NiceHash.com man miner i en pulje hvor man sammenlægger sin regnekraft, og deler puljen. Oftest bliver det sværere at vinde puljen, des mere regnekraft der er i puljen.

Bitcoin, er kun en af mange online valutaer, og langt fra alle er lige meget værd, tilgengæld når jeg bruger programmet NiceHash går det selv ind og analysere min computer, og dens effektivitet over for de forskellige valutaer, eksempelvis er der nogle som kun kan “mines” via cpu, andre kraver mange ram på grafikkortet.

Det enkle i NiceHash er at det vælger at mine de valutaer, hvor der er størst indtjeningspotentiale. hvorefter gevinsten, indsættes på ens konto når den overstiger 0,001 BTC dvs. ca. 100 DKK, afhængigt af kursen. PT kan min computer generere ca. 750 DKK pr måned, herfra skal trækkes udgifter til strøm, hvilket ødelægger regnskabet en del.

Jeg er træt af, at min stationære computer er optaget. Så jeg har tænkt at lave en dedikeret computer, som bare skal stå i et hjørne og generere kryptovaluta.

Man kan naturligvis købe et RIG med 6 stk GeForce GTX 1070 grafikkort, men startprisen ligger på omkring 15000 DKK, og kræver en del strøm, da hvert grafikkort bruger ca. 250 watt. Naturligvis generere man også en større mængde kryptovaluta. Men samtidig kræver det høreværn at være i nærheden af RIGen.

Jeg tænker i stedet, at anvende en gammel afdanket pc, som jeg har arvet. Med et par mindre grafikkort, eksempelvis et par GeForce GTX 1050 TI, som kun bruger 75 watt pr. kort hvilket også betyder at jeg ikke skal skifte strømforsyningen, da kortene ikke kræver ekstra PCI-strømkabler

Hvis man tager et GeForce GTX 1070 “levere” det 832.42 mHash/s men koster 3100 DKK ifølge pricerunner.dk. Det betyder man 1,31 mHash/s pr. watt.

Hvis man istedet nøjes med to styks GeForce GTX 1050 TI som hver “levere” det 328,77 mHash/s og hver koster 1199 DKK ifølge pricerunner.dk.

Det vil sige at man får ca. 657,54 mHash/s for 2398 DKK. Det betyder man 1,31 mHash/s pr. watt. Tilgengæld kan man være i lokalet, og skal ikke skifte strømforsyning. Her er ikke indberegnet selve investeringen af grafikkort, og RIG.