LilyPad´s Wearables

Wearables, det vil sig tøj og computere som er “fusioneret”

Jeg har et par Arduino LilyPads, en stak rgb LEDer, knapper protoboards, sensoere, batteriholdere og nogle meter ledene sytråd. På vej i posten, og min “spejderjakke” er første bud på digitalisering af noget tøj. Samt en LED wire strip.

Så vil jeg forsøge, at sy nogle LEDer ind i tøjet, så kun selve LEDen kan ses. Måske styret af nogle Sensoere, og lidt diskret placerede knapper.

Princippet, syer man det hele sammen i stedet for at lodde. Man skal sikre sig at de enkelte forbindelser ikke krydser, så det kræver lidt planlægning.

Jeg ha lidt ideer i tankerne, rødt lys, på ryggen, og hvidt lys foran som lyser når jeg er ude at gå. Lidt bling bling, omkring mit “rygmærke” et flot Ø40cm WOSM mærke. som måske morser til dig, hvis du er vågen.

Mine første erfaringer:

“INPUT_PULLUP” Ved knapper, og andre indput er det lettest at anvende de i arduinoen indbyggede Pull-up modstande. Det betyder samtidig at det ene ben på knappen skal føres til stel

RGB LEDer, de færdige LED moduler jeg har fundet, har enden været med programmerbare WS2812B, eller RGB, med fælles anode.
Den fælles anode, betyder egentlig bare at alle farver skal være omvendte dvs. 255 minus farveværdi.

Strømforsyning kræver også lidt overvejelser, da der ikke er meget juice i et C2035 knapcelle batteri. Jeg har monteret en USB ledning, med dupontstik på selve lilypaden og forsyner med en batteribank