nRF24L01

Et interessant LoRa transceiver modul set til 0.61 USD, som sender i “skraldespandsfrekvensen” 2.4 – 2.5 GHz området. Som samtidig er energieffiktivt.

Ikke nok med at det kan sende +/- 30 meter som så meget andet, så fås det også i en variant med PA-trin hvor de oplyser at man med en ekstern antenne på ca. 3-5 dBi kan sende og modtage på en afstand af 1100 meter, muligvis lidt optimistisk men, der er lavet forsøg med en billig kina-yagi antenne på 15 dBi som fungerede på 8 Km med frit sigt.

Jeg har haft stor hjælp fra Arduino-info.wikispaces.com og Howtomechatronics.com.

En anden interessant mulighed, er tmrh20.github.io som på github beskriver hvordan man kan lave et net af sensorer, som hvis de ikke kan nå hinanden. så kan man få dem til at videresende signalerne imellem enhederne.

Hvis man øger sendestyrken i koden, skal man sikre sig en stabil 3.3V spænding til pin Vcc, her kan man eventuelt bruge en adaptor med en dedikeret spændingsregulator.

Selv har jeg forsøgt mig med en morsetræner, til nogle spejdere… Hvor jeg køre trådløst, i stedet for at trække en lang ledning, så man i stedet kan “se” hinanden.