Software

Der fulgte nogle programmer med, min CNC fræser, som jeg har luret går igen ved en del Kina fræsere. Som jeg har forsøgt at beskrive her. Samt et link, til at ændre Rasterbilleder til vektorbilleder. Muligvis tilføjer jeg nogle mere uddybende vejledninger senere.


GBRLcontrol v0.9
Selve kontrolprogrammet, hvor det som snakker med det Arduinobaserede controllerkort på maskinen. Hvor man indlæser filerne som skal fræses..
 
Firmwaren, er Arduino baseret og seneste udgave kan findes her. og softwaren, som også går under navnet Candle, kan findes her, i den seneste version GBRL 1.1 er tilføjet en stopknap. så man faktisk kan standse fræseren med et klik. Før måtte man trække stikket ud.

Det kan godt være en udfordring at opgradere firmwaren, hvis man ikke køre den fra en “rigtig” Arduino, og ikke et controllerkort hvor den er indbygget, men dette kan gøres ved at udpakke gbrl-master.zip, og kopiere mappen gbrl til libraries i arduino IDE i en ældre udgave, for mig virkede ver. 1.6.1, en version som ikke giver problemer med kina kopier, i programmet, vælger man Arduino Uno, og uploader.

Det kniber med pladsen, men selvom jeg bruger 94% af hukommelsen, og får en
fejlmeddelelsen. Så uploaded Firmwaren.
 


CopperCAM
Design print i Kicad, Eagle eller tilsvarende program, eksporter Gerber og Excellon borefiler.

Importer, disse filer i CopperCAM, og vælg værktøjer, så der kan genereres en fil til det medfølgende GBRLcontrol.
 
 
 


ArtCAM
En ældre udgave, fra før programmet blev opkøbt af AutoCAD. Den medfølgende vejledning passer ikke helt, med den medfølgende udgave. Men hvis man kigger på billederne, samt prøver sig frem, er det muligt at lave CAD, og billedfiler om til filer man selv kan fræse til motiver i det medfølgende GBRLcontrol.

En lille udfordring er at der via et tekstbehandlingsprogram, for eksempel notepad. Skal rettes nogle G-code kommandoer, så fræseren kan forstå filerne.

Vejledning


LiteFire
Et let tilgængeligt program, tilføj en billedfil, vælg laser variant, og styrke. så giver resten sig selv.