Woodpecker

Efter en julebonus og alt for meget overarbejde faldt, valgte jeg at belønne mig selv med en “fødselsdagsgave”.

Mit mål er, at kunne lave PCB, udes syre osv. men i stedet fræse kobberet væk. Efter længere tids søgning faldt valget på et CNC 1610 Woodpecker byggesæt (901 DKK), fra Kina.

En bonus, var at jeg for et mindre beløb, kunne tilkøbe en 500mW (1089 DKK) eller 2500mW diodelaser (1379 DKK). valget faldt naturligvis på sidstnævnte da prisforskellen “kun” var 290 DKK. Efter jeg købte, har de tilføjet en variant med 5500mw (1930 DKK).

Alle de anførte priser, er (var) øjeblikspriser da jeg skrev denne side. De svinger med kursen, og evt tilbud som let kan variere +/- 400 DKK fra dag til dag. Samt der skal tillægges moms, told, fragt og gebyr.

Selve navnet 1610 indiker at arbejdsområdet er 16 x 10 cm. den findes også i andre 1313, 2020, 2418, 3040 og mange andre varianter og priser. Men jeg valgt ud fra at jeg forventer at 90% af mine projekter kan klares med den variant som jeg har valgt. Jeg spurgte til CNC modellen i en facebookgruppe, hvor nogle talte for og andre imod… da en maskine til 2000 USD naturligvis er i en anden kvalitet end en til 132 USD og man får hvad man betaler for, men alle har heller ikke samme behov.

Da jeg modtog pakken, blev jeg positivt overrasket. Der fulgte en samlevejledning med, og en quickguide. Driveren CH340, brugte jeg i forvejen. og det hele var samlet på et par timer. Ikke mindst, så virker den solid.

Den er ikke beregnet til metal, men hvis man kan nøjes med printplader, og mindre opgaver i træ og plast. Så skal den nok holde. Men, når den er justeret, så skal man alligevel være opmærksom på, at pinolskruerne rasler løse på grund af vibrationer. Så en klat Loctite, eller en stor pose 3x3mm og 4x4mm pinolskruer. Jeg savner også endestop, så fræseren ikke bare forsætter uden for arbejdsområdet med en pinefuld lyd.

Der fulgte nogle programmer med på en cd, sammen med samlevejledninger og drivere.