Antenner

I forbindelse med, at jeg (vi) er flyttet fra Ny Højen, syd for Vejle. Til Ølholm, nord for Vejle.

Og jeg må indrømme, at jeg føler mig taget godt imod. Imens jeg rejser antennemasten. Snakker jeg med naboen, som snakker interesseret med, hans lillebror har tidligere været aktiv på 11 meter. Og inden jeg var færdig, havde en anden nabo været forbi han havde også tidligere været radioamatør.

Det var så min fordom, som blev spoleret. Om fordomsfulde naboer, som ikke kan li antenner i deres udsigt.

Man hvis jeg selv skal sige det, så har jeg også satset på at at holde den diskrete linje med et 6m alu-stilladsrør med en GP-antenne (VHF/UHF) i toppen. og et par wire-antenner imellem træerne i haven.

Min plan, er at få rigget en SDR Radio modtager til og måske få den online med en Rasperry pi, som web server. På en min endefødede antenne N-Xenon (EFW-20).

Min tidligere QTH, med Yaesu 897

Min Windom FD4 trådantenne, er monteret diagonalt på grunden som et inveteret-V selvom den er asymetrisk fødet, og endnu mere asymetrisk ophængt (som der tilfældigvis var plads i haven) selvom det bestemt ikke er optimalt. Fungere den udmærket, i første lyt forsøg, var der hul igennem fra Peru.

Stadig med en transientbeskyttelse på fødeledningen, som udover at aflede overspænding til stel. Også giver en bedre HF-jord.

Efter at ha læst lidt i disse vejledninger:

ARRL Handbook kap. 1: “Safety First”

ARRL Handbook kap. 3: “The Effects of Ground”

Grounding Systems in the Ham Shack

Antenna System Grounding Requirements

Der kommer mere om nogle antenneprojekter på undersiderne