Transceivere DIY

På undersiderne kommer der lidt om nogle byggeprojekter jeg leger med

Jeg faldt over en brugt Yaesu VX-150 og en BaoFeng GT-3 Mark II, jeg må indrømme at Kineser radioen imponere mig til prisen, så det er også blevet til forgængeren til GT-3, nemlig en BaoFeng UV5R. Samt en BaoFeng F8HP med en sendeeffekt på op til 8 Watt. De sidst 2 nævnte, er mere alsidige, og deler tilbehør og batterier.

Da jeg bestod min B-licens fandt jeg en renoveret Yaesu FT101E Rør-transceiver som blev produceret frem til ca. 1980 ifølge foxtango klubben.

Jeg nåede også at lære hvordan jeg tuner den op, inden jeg faldt over et tilbud på Brugtgrej på en FT897 jeg ikke kunne stå for. Den blev efterfølgende solgt, i forbindelse med mit hussalg, da jeg ikke regnede med mulighed for at opsætte en HF-antenne på min nye QTH. Men igen var jeg heldig, så længe jeg prøver at være diskret og sænker ejendomsværdien i hele kvarteret, og ikke skruer noget fast på huset. har min udlejer ikke noget mod antennen i haven.

Så da jeg ikke nåede at færdigbygge min mcHF, til JOTA 2016 ´. Begyndte jeg at stresse. Heldigvis fik jeg mulighed for at købe en Kenwood TS-850S, hvilket jeg må sige er noget af en opgradering, skræller lyden er forsvundet. og adgangen til at filtrere støj fra, er meget forenklet.