Opskrifter

Fars mavepine (2-3 personer)

I trangiaens lille gryde, svitses først ca. 1 spiseske fuld “paprika” i en tør gryde herefter puttes 1 pakke af
200 g “bacon i tern” som svitses til de er brune, men ikke for hårde. Retten kan piftes op ved at hælde en sjat “whisky” i gryden, når det er dampet af, hældes 1 dåse “hakkede tomater” så tilføjes ca. en kvart “rød peberfrugt” skåret i tern og en tilsvarende mængde champignoner. Der krydders med salt og peber inden der hældes en kvart liter piskefløde i sovsen. Så lader man sovsen koge op. Herefter koges en pose, poseris pr. person i den store gryde med lidt salt. Og til sidst varmer man sovsen igen, inden serveringen. Man kan med fordel servere retten sammen med nogle barbecue chips.

Majspandekager med bacon (4-5 personer)

1 dl Hvedemel, 1 dl Grahamsmel/fuldkornsmel, 4 dl Mejsmel, 6 stk. Æg, og 6 dl Mælk røres sammen i en skål.
Herudover skal der bruges: 1 ps. Revet ost, 1 pk. Bacon i tern (ca. 150 g), og Olie til panden.

På en varm pande, hældes lidt olie, som fordeles rundt. Herpå lægges en lille håndfuld bacontern som steger til, de begynder at blive brune. Herover hældes pandekagedej til ternene er næsten dækkede. Lige inden pandekagen vendes, hældes en håndfuld revet ost over pandekagen, som bages færdig på ostesiden.

Pandekagerne, kan også laves over bål…